ChampinjoncrêpesCrêpes passar fint till påsk! En äggrätt och härlig fyllning av svampstuvning och spetsad med ädelost. Kan det bli bättre som buffémat? Du behöverPannkakor
Svampstuvning
Gör så här:Smöra en ugnsfast form. Vispa samman ingredienserna till pannkakssmeten och låt den stå och svälla cirka 15 minuter. Stek sedan tunna pannkakor i smör eller olja. Låt dem svalna något innan du fyller dem. Gör svampstuvningen såhär: Skiva svampen och smörfräs den tills den fått fin färg. Strö över mjölet och späd med grädde och crème fraiche. Låt stuvningen koka upp, späd med mjölken och låt sedan koka tills den tjocknat. Smula ner osten och låt den smälta under omrörning. Smaka av med salt och vitpeppar. Låt stuvningen svalna lite och lägg sedan en sked stuvning på vare pannkaka, rulla ihop och lägg den i formen med öppningen nedåt. Värm ugnen till 200 grader. Strö ost över crêpesen och gratinera i cirka 15 minuter i mitten av ugnen tills de har fin färg. Servera varma. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! OmelettSäg omelett!Vad sägs om snabbmat till helgen? Skippa hamburgaren och laga en mättande omelett! BakabullarNybakatVad sägs om en nybakad kanelbulle till helgfikat? I stället för en mikrad från frysen... FrukostbullarBaka tre sorters bullar av samma deg!
Doften av nybakat bröd gör det lättare att vakna. Och hjälper säkert om du skulle ha vaknat på fel sida… Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|