Lammfärsbullar med kaprisFantastiska festköttbullar på lammfärs! Smakrika och en bra variant till påsk. Du behöverReceptet är för 4-6 personer.
Gör så här:Cirka 30 stycken. Blanda ströbröd, grädde och mjölk och låt det svälla några minuter. Finhacka eller riv löken och pressa eller riv vitlöken och blanda med ströbrödet. Rör ner blandningen i färsen, tillsätt ägget och salt och blanda till en jämn smet. Blanda med kapris och persilja mot slutet. Blöt händerna med kallt vatten och forma till cirka 30 köttbullar. Stek köttbullarna i smör eller rapsolja i cirka 10 minuter, tills de är genomstekta och har en fin färg. Börja med att steka på medelhög temperatur och sänk sedan till låg värme och låt bullarna bli helt genomstekta. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! SmåkakorKringlorAtt bjuda på småkakor är allt annat än småaktigt! Att baka kringlor är motsatsen till krångligt! ViltskavVildare matlagningVilt är ett klimatsmart alternativ som dessutom ger mycket smak. Låt viltmatlagningen bli en del av vardagen i en härlig pasta carbonara med renskav, som spetsas med enbär! En klassisk viltskavsgryta blir en rustik festmåltid tillsammans med pressad potatis och grönsaker. Välkommen till ett lite vildare kök! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|