RotfruktslådaRecept på en rotfruktslåda med rustik smak och härlig krämighet! Du behöver
Gör så här:Sätt ugnen på 200 grader. Skala rotfrukterna och skär dem i grova bitar. Lägg dem sedan i en kastrull och fyll på vatten så att det precis täcker. Koka rotfrukterna nästan mjuka och låt dem rinna av i ett durkslag.
Smöra en ugnsform och häll i rotfrukterna. Vispa samman ägg, grädde, salt och peppar i en skål och häll över rotfrukterna. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Fars dag 10 novemberFrukost på sängen till farGlöm de hårda presenterna, far vill vakna mjukt på Fars dag på söndag! Då är det hembakade honungsgifflar som smakar allra bäst. EfterrätterMarängPåsken är här! Spara några ägg till efterrätten och gör helgens godaste fruktmaräng! BagelsFrukt eller chokladBagels är brödet som sticker ut lite extra. Med sin lite kompakta konsistens och speciella smak som kommer av att brödet både kokas och gräddas i ugn. Det är inte så svårt att baka bagels! Och när du väl upptäckt det bakar du lätt varianter av alla slag. Goda chokladbagels, bagels med frukt eller ostbagels? Bagels går också utmärkt att servera som tilltugg till soppan, eller klassiskt som snabblunch, fyllda med till exempel färskost!
Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|