Gravad laxEtt enkelt och gott grundrecept på gravad lax. Det är inte bara fantastiskt mycket godare än köpt gravlax, det är löjligt enkelt också! Du behöverReceptet är för 6-10 personer.
Gör så här:Det brukar vara lagom att grava en hel laxsida åt gången. Bena ur laxen om den inte är rensad. Skinnet ska sitta kvar. Laxen som används ska ha varit fryst i minst tre dygn. Tina den sedan långsamt i kylskåp. Torka av fisken med hushållspapper. Blanda samman salt, socker, dill och vitpepparen i en skål. Klappa in blandningen på båda sidor av laxköttet. Lägg laxen i en plastpåse stor nog att rymma laxsidan och pressa ut luften innan du knyter igen påsen. Lägg nu laxsidan i kylskåp 2-3 dygn beroende på vilken smak och konsistens du vill ha. Vänd laxen varje dag. Efter två dygn har det bildats mycket vätska i påsen - häll av den. När du är nöjd med smaken på laxen skapar du av kryddorna, låter den rinna av och skär den i tunna skivor på snedden med en vass kniv med tunnt blad. Dekorera med färsk dill och servera kall på buffé eller till förrätter. Gravad lax håller minst en vecka i kylen. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! SmulpajSolmogna bär i smulpajDen enklaste vägen till somrig fika stavas smulpaj. Under ett smuligt täcke är det gott med allt från syrliga krusbär till saftiga jordgubbar! Enkel festmatViltskav till mer än bara grytor!
Viltkött har ofta mycket smak och lagar du renskav behöver du sällan krydda med örtkryddor. Låt istället råvarorna hjälpa varandra och locka fram de enkla smakerna. Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|