Ost- och brödgratängHärligt krispig yta och stark smak av en bra ost och basilika gör den här gratängen till en uppskattad sidorätt. Du behöver
Gör så här:Förbered gratängen ett par timmar i förväg. Skär brödet i 2-3 cm tjocka skivor. Bred smör på brödskivorna. Dela grovt i tärningar. Smörj en ugnsfast form som rymmer cirka 1 liter. Blanda tärningarna med den rivna osten i formen. Vispa upp äggen och vispa ner mjölk, basilika eller senap, salt och peppar och fortsätt vispa någon minut. Slå blandningen över brödtärningarna och ställ i kylen. Låt stå i 2-3 timmar. Sätt ugnen på 175 grader. Grädda gratängen i cirka 35 minuter eller tills ytan fått fin färg och fyllningen stannat. Servera genast. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! ViltfärslimpaVilt ger smakenFärs förvandlas alltför oftast till pastasås. Men viltfärslimpa passar både som varmrätt och till snittar. PannkakorNyttig plockmatPannkakor brukar inte räknas till hälsokost och de som håller koll på kallorier undviker gärna dessa stekta läckerheter. Men det går faktiskt att laga riktigt goda pannkakor som är nyttiga och fungerar utmärkt till middagsmat. Byt ut helgens tacos mot pannkaksrullar med goda, mättande och nyttiga tillbehör! Stek pannkakor med dinkel, havrepannkakor eller grahamspannkakor. Servera med grönsallad, ruccola, oliver, fetaost och marinerade kikärtor. Gör god vegetarisk aubergindipp till eller servera kycklingfilé i bitar. Yoghurt, cream fraiche eller tomatsås till och kanske lättkokt broccoli, majs och några rödlöksringar... En riktigt mättande och god pannkaka långt från den sockerstinna efterrättspannkakan med sylt och grädde! God helg önskar pepparochsalt.se! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|