Ost- och brödgratängHärligt krispig yta och stark smak av en bra ost och basilika gör den här gratängen till en uppskattad sidorätt. Du behöver
Gör så här:Förbered gratängen ett par timmar i förväg. Skär brödet i 2-3 cm tjocka skivor. Bred smör på brödskivorna. Dela grovt i tärningar. Smörj en ugnsfast form som rymmer cirka 1 liter. Blanda tärningarna med den rivna osten i formen. Vispa upp äggen och vispa ner mjölk, basilika eller senap, salt och peppar och fortsätt vispa någon minut. Slå blandningen över brödtärningarna och ställ i kylen. Låt stå i 2-3 timmar. Sätt ugnen på 175 grader. Grädda gratängen i cirka 35 minuter eller tills ytan fått fin färg och fyllningen stannat. Servera genast. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Röda, svarta och vita vinbärSemestertid med vinbärsplockningSvarta och röda vinbär skiljer sig distinkt åt när det gäller smak, men båda blir goda i vinbärskakor - eller till sylt förstås! FrukostbullarFrukostbullarna som får dagen att lyfta!Nybakat på morgonen är en skön start på dagen. Prova lättbakade rågbullar till morgonkaffet. KycklingCitrongrilladHelgrillad kyckling är för många en självklar helgrätt. I dag finns det både svenskuppfödd och kravmärkt kyckling att köpa på många orter. På så sätt kan du styra över kvalitén på djuruppfödning. Dessutom blir den så mycket godare än färdigköpt! Att laga kyckling i ugn är tacksamt och brukar bli bra. Laga helstekt kyckling med yoghurt eller prova ett gott recept på citronkyckling med timjan. Den som inte har tid utan behöver kortare tid i ugn väljer ostgratinerad kyckling eller kanske baconlindad dragonkyckling. Smakfull helg önskar pepparochsalt.se! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|