TomatcrêpesGoda crêpes passar alltid på påskbuffén. Här med en tomatfyllning som passar fint med många av påskens smaker. Du behöverReceptet är för 4 personer. Pannkakor
Fyllning
Gör så här:
Gör pannkakorna så här: Smöra en ugnsfast form. Täck botten med ett tunt lager tomatfyllning. Lägg lite av fyllningen på varje pannkaka, strö lite ost över, vik in kanterna och rulla till ett litet paket. Lägg med skarven neråt i formen. Strö resten av osten över de hoprullade crêpesen. Sätt in i ugnen på 200 grader i ungefär 15 minuter tills osten fått fin färg. Tips! Gör crêpesen klara i förväg, täck med plast och förvara i kyl fram till de ska servera och grädda dem då. De går också bra att frysa, se bara till att påsen är riktigt tät. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Baka med rabarberÄlskade rabarber!Nu börjar rabarberstjälkarna sträcka sig stolt ur jorden och vi vill bjuda alla på rabarberkaka! Fram med långpannan bara. MorotskakaMorotskaka + limeDet pratas om att vi ska äta mera grönt. Vi slår ett slag för morotskakan! FrukostbullarFrallor för allaDe flesta blir alldeles knäsvaga av doften av nybakat. Även om man är oerfaren i köket lyckas man lätt med frukostbullar. Vissa tar mer tid, andra går snabbare att baka. Frallor är mycket enkla att baka, men det är faktiskt frukostbullar gjorda på surdeg också! Kanske är receptet på enkelt surdegsbröd något för den som inte är så varm i förklädet? En riktig klassiker är morotsbullar som blir saftiga av rivna morötter och smakar lika bra till den värmande soppa vi så väl behöver, som till frukost. Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|