Ljummen sallad med morötter och sockerärtorFriskt gröna sockerärtor och späda morötter blir härliga i en vårig, ljummen sallad. Du behöverReceptet är för 6-8 personer.
Gör så här:Om det behövs, skala morötterna. Skrubba dem annars och skär dem i grova slantar. Dra trådarna ur ärtorna om det behövs. Skölj zucchinin och skär den i strimlor, till exempel med potatisskalare. Koka upp vattnet, lägg i morötterna och koka dem i några minuter tills de precis börjar mjukna. Lägg i sockerärtorna och låt dem precis bli mjuka, cirka 1-2 minuter. Häll av vattnet, rör ner smöret, citronsaften och zucchinin. Lägg upp salladen och strö flingsalt över. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Koka syltBär kvar i frysen?Hemkokt sylt är ett fint sätt att ta tillvara säsongens frukt och bär. Dessutom smakar din egen sylt så mycket bättre än den du köper i butiken! Sallad till buffénSomrig sallad till buffénTill sommaren blir våra vanligaste salladsgrönsaker som bäst: svenskodlade, mogna, nyskördade. Då passar det bra göra en härlig sallad till buffén. Om salladen ska mätta är det bra att göra den mättande, som ljummen potatissallad med bacon och brieost eller smakrik pestokryddad pastasallad. Vänta till dagen för festen med att lägga samman salladen eftersom vissa grönsaker blir trista av att ligga! Däremot kan dressingen förberedas och potatis eller gryn kokas i förväg. Servera rumstempererad för att få så mycket smak av sommar som möjligt. Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|